Pages

Thursday, February 16, 2012

Military Wife, Girlfriend and... Fiance.

Saya punya sisterhood yang sangat saya sayangi.
We come from different background, ranging from different ages but we’re entitled as the military significant other. Military WAG’s.
Hanya yang merasa sahaja yang boleh memahami dengan sebenar-benarnya faham.
Bila anda bercerita dan berkongsi tentang hidup, mereka akan memberikan respons yang memang telinga anda expect mahu dengar, keluar dari mulut mereka.


WAG's outing. my favourite team. Quistina Razak and Huda Mohammad.
serius... bahagia boleh gelak-gelak dengan mereka.
terlupa mental yang membebankan.


Syafiqah Yunus, we have so much thing in common that keep us close.since that day, we're bestfriend. :)


dalam WAG's...
saya ketemu kembali some of my friends yang turut menjadi military partner. as our fathers once be.
pusing-pusing kot mana pun, mostly GF tentera ni... anak-anak tentera jugak.
and that is how i met Quistina.
our dad was once a navy, and our dad actually service on the same ship! :D
and we indeed from the same school dalam base TLDM dulu. :)

dalam WAG's...
saya berjumpa senior yang saya inspired sangat-sangat untuk jadi seperti dia suatu hari nanti.
Cc: Kak Fadziyah Zaira.
tell me, siapa yang baik hati sangat nak dermakan buku-buku medik dia, susah payah bawa balik dari India and siap datang hantar ke Cyberjaya and during that time is the first time we met?

this is her. dah la cantik, baik hati lagi. bertuah lahaiii tunang dia.

time jumpa ni.. dapat 3 bijik buku..which cost me almost RM500 if to buy a new one, but i got it for free from Sis Zaira. so niceee~ :D

I know...
People might judge, we’re overreacted.. being in this kind of comrade but.. it’s just a pleasant feeling. To know there are
People who actually do feel the same thing that you feel.
People who actually understand the feeling of being left, for the sake of the ‘kehendak perkhidmatan’ dan ‘hakikat tugas’.
People who actually strong, for being the other half of a military man, I must tell. It is more difficult than you’ve ever imagined.
This is how we shared our love together. I love being around them. Indeed. Kurang mental ohhh.




Military WAG's wedding (4/2/2012). Fairuz and Lt Mohd Ikhwan. 




Military WAG's wedding. paling ramai  gathering setakat ini.
12/2/2012- wedding Noora and Hariz.

walaupun sebahagiannya ada yang baru 1st time jumpa. dan walaupun sebahagiannya memang tak pernah kenal langsung, chemistry itu tetap ada. entah la. semacam ada topik untuk dibualkan. 
baik Army, Navy or Airforce Lovers... semua sama.
:)

nanti gather-gather lagi.

i hate people who calling us geng pre-BAKAT, Tunas Bakat or group ala BAKAT or whatsoever. 
they are they, and we are we.
tak ada kena mengena pun nak berpersatuan bagaiii. kerja partner masing-masing tak kacau.
maybe some of us tu kadang-kadang over, but that is just their normal nature.
having them the aim is bukan sekadar bergossip or what, it is a matter of sharing one life's part.

everyone have their own right, nak over-over ke nak bersederhana? 
tepuk dada tanya diri sendiri. 

:)


again saya ulang,
sangat menyayangi Military Girlfriends saya.
semuanya!


7 comments:

  1. patotler pikah suh review blog nie..ado gambo die -.-'

    ReplyDelete
  2. Military WAG’s..hmm, wish to join the group one day..

    ReplyDelete
  3. tunggu turn saya plak! hihihi*berangan xabes2!*

    ReplyDelete
  4. awwww~ sweet lah Lisa! hahahhaha! jangan lupa decide bila kita nak date bertiga dengan Huda sekali!!

    ReplyDelete
  5. salam cik nurlisa,
    i selalu blogwalking WAG's blog from one another, termasuk u...quite interesting...btw, i linkkan blog u at my blog, feel free to visit :-), luckyseveninlove.blogspot.com

    keep updating ya!

    ReplyDelete
  6. hyee cik lisa..
    meriah nampaknye kat sini..
    hehehe..
    same cam cik faye..
    saye pon rajin blogwalking military WAG's punye blog..
    salam perkenalan..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ked! nanti lisa follow blog awak ye. :))

      Delete

 
Images by Freepik