Pages

Sunday, September 15, 2013

melancholy.

hi bloggers. hi followers. hi readers. it's been a while aku tak update blog. 

yeah. so many things happen. until up to a point tak tahu dari mana nak mula. mungkin terlalu banyak benda nak dibuat dan hasrat nak bercerita dalam blog tu keep lagging up until now. terasa nak menulis, aku just hamburkan dekat status facebook. memang kawan-kawan dalam FB aku pun dah sedia maklum status aku confirm panjang berjela-jela, though pada hakikatnya concise dan padat.hewhewhew. dasar penulis tegar. cuma tak terluah kat blog. itu aja. cuma aku makin sakan posting kat Instagram. tu jelah cara aku express rutin hidup aku yang bosan tapi bajet exciting ni. hohoho. sapa-sapa nak follow, just follow me on @drlisakamal okay? ;)


life?

treating me fairly. alhamdulillah, since lepas raya haritu dah register as a 3rd year medical student. rasa sekejap je berlalu. pakcik pun dah start sailing naik kapal. LI. aku ditinggalkan seperti biasa. *insert sadist tone here.* aku follow rutin hidup aku tapi berbeza sikit sebab dah jadi junior clinical year. everything is totally different, and i'm still trying to adapt myself to the new environment in the hospital. being in the clinical years, this means you're entitled as student doctor and junior HO. banyak travel jugak this time, ke Manjung. ke Terendak, ke Putrajaya, Banting and Kajang. for this 3rd year. pheww. badan aku terkejut jugak sejak masuk clinical years ni. dapat pulak amanah *bala* this semester, jadi group leader for batch. huhu.. quite stress up menguruskan manusia, bahagikan subgrouping to hospitals, and lots of thing to settle sebenarnya, ditambah dengan persiapan mental dan fizikal bakal ditinggalkan oleh pakcik tanpa khabar berita for a few months, cukup membuatkan jiwa aku terasa hiba. huhu. aku jadi tak lalu makan, makan pun sikit-sikit je, time tidur pun boleh termimpi-mimpi pasal kerja yang belum settle, sampai aku diserang gastrik. wuuu. sangat lah menderita kena penyakit tu okay. tak pepasal gua kurus. alhamdulillah, dah beberapa minggu going on this phase, Allah tarik baik ujian sakit tu, dengan izinNya. dan things get better as day passing by in this posting. 

so apa nak cerita?


dalam kesibukan, *cewah claim busy ja hang ni Lisa* sambil settle laundry, random terfikir how would my life is going to be in the next 5-10 years. cabaran nak jadi HO leading to MO... nak kejar buat specialist, settle down. ambil masa juga nak fikir, mana nak dapat kekuatan harungi semua tu, tambah dengan life kalau berjodohkan seorang tentera yang sedia maklum jarang ada di rumah. 


Allah, I only have you to make it easy. aku cuma harap, Allah terus bagi kekuatan untuk aku bertahan dengan pakcik. niat aku cuma satu je, nak jadi yang halal for him. it's all back to trust, sincerity and understanding about each other. in fact, we've once discuss about this matter. pakcik cakap dia sanggup, so what not I give it a try as well? 

I should. and I must.



Dear ocean, jagakan pakcik untuk aku. 


goodnight. 



p/s: this is a very melancholic post. monotonous but deeply vented out.

6 comments:

  1. kak lisa, don't worry too much. leave evrything to Him okay? He is the best planner of all sorts.

    ReplyDelete
  2. Semoga segalanya berjalan dengan lancar buat sis

    ReplyDelete
  3. Do u still ingat fikri azzim jumadi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeap. like crystal clear. ingat sangat2. :) kenapa eh?

      Delete

 
Images by Freepik