Pages

Friday, March 19, 2010

entri 18 mac 2010 part 2

SAYA NANAK SMBUNG POSTING BLOG SEMALAM!HAHA..XKIRE...HARINEY SAYA NK CITER SAL CECEKGU YG NGAJAR SAYA SELAMA SAYA DUDUK KT MRSMKP PULAKS....SO KALAU SANGGUP BACA SILALAH BACA..LAU TANAK BACE PON XPE..XKISAH..SILA KLIK ALT+F4 YER..NGEE~
mula2 kita start ngn.................
cikgu yusmizal:
cikgu yang paling gila2 kat mktb.rasa muda ja bila ada ngn dia.percayalah.dia ckgu bm terbest dlm dunia.percaya atau x???xpenah bg keja skolah..malah satu habuk essay pon xpnh dy bg latihan untuk budak2 kelas saya buat..ended up,we all still dpt a untuk bm time spm!hahah~cayalah!cikgu yus rajen bawak saya ngn geng2 saya p fly..hak3...kami xmen la fly maen selinap2 kuar pagar mktb ,kmi maen seludup2 dlam keta cikgu!kah3...mmg happening hbes la!

cikgu rahimy:
cikgu paling sopan.kecik jer orangnyer.haha.merangkap cikgu homeroom saya,intan,azizi, izzaty, amir acap,izni,lim,azmil,azrief,anis,fareez,izati and shak! hahaha...altogether ada 13 of us semuanya.haha!cikgu rahimy bg soalan fzik yg mudah2 jer.dy ajar pon saya senang fhm.haha...tp mls gle buat keje dy bg...tp xpelah,at least dpt a jugak untuk spm!hehe



cikgu zahir :
even dy xngajar saya tp dy pny trademark MENANTANG APA TU??? sampai mati saya akan ingat!cikgu zahir neh cikgu kimia, besfren dy cikgu yus tu la! bila cikgu zahir + cikgu yus = GILA!

cikgu zahir duk marking paper ujian selaras neh...haha


ms annies:
lady in black!hahaha....tcher annies pon cool jer.sekepala.haha...paling xleh lupa,time berlakon cite the pearl.kah3~!!!!!! untuk kelas tcher annies,kitorng wajib setiap sorang ade jurnal.dalam tu segala2nya bleh cite...siap tcher bg comment lg.cite la pasal secret admire ke,masalah ker...tu yg best!what a concern tcher!rindu kt tcher sgt2!!!masuk kelas teacher,mmg byk maen jer,tp keje yg dy bg tetap kitorng buat.tp once tcher merajuk,shak yg happening tu pon bleh nangis!sayang la tcher! kepeningan jadik tcher english neh, time marking essay ktorang yg merapu2 tu kan teacher??ngeh3~

ms rois:
cikgu addmath yg macam mak saya.sedih sgt.saya strive hard byk pon sbb dy byk bg semangat.siyes,rasa bersalah gila kalau xdpt score subject dy.entah kenapa.taw x,masa hari spm result kuar,leas mak saya...cikgu rois adalah orng kedua yg saya peluk.dy peluk saya sambil ckp : SEE LISA,CIKGU DAH CAKAP BUKAN KAMU XLEH BUAT,TERIMA KASIH SBB HADIAHKAN A UNTUK ADDMATH BUAT CIKGU...see..kalau korang nangis x???

ms norma n mr zolkof:
RTL nut!hahaha....semua orng yg jadi student dy mesti tahu !!! its ready-to-learn note! mmg diorng la punca saya betul2 disiplin nk score subjek biology! saya dh ckp td cmna diorng pny la berkorban laki bini just untuk student.sanggup dtg mlm2 time dkt2 nk paper bio spm esoknyer tu!cikgu,rasa berbaloi sgt bila cikgu senyum,time dapat result spm saya berjaya hadiahkan A1 untuk subjek BIOLOGI cikgu...



ms lia:
tcher yg hot!hahaha....best la!suara tcher nyaring sgt..hahaha!ajar saya math!well,cara dy ajar mmg la laju,sbb sblm nie pon dy ngajar dak2 foundation kt KMKN.haha!apep2 pon,tcher jamaliah is best jugak.time dy bckp tue,mungkin agak laser sikit,tp hati dy baek.bila heart-to-heart talk ngn tcher lia,boleh caer duh~!!!haha

pak hassan:
dy cikgu yg satu2nya panggil saya LISA MARIE!kah3!! dalam kelas dy,saya mmg paling banyak maen2 n kurang ajar!yela...mesti la byk maen n kurang ajar dlam kelas since pak hassan is cikgu pj kitorng!hahaha..maen tennis sampai ke sudah mmg saya xreti2 maen..tp basic tu saya tau la kan...tp skg pak hassan dah pindah g mrsm pengkalan hulu ,jd TP HEP kt sana...tp mantap ar,maktb tu top 5 mrsm semalaysia kot result spm 2009 bru2 neh kuar!!

ckgu dewi n cikgu engku:
dua2 neh cikgu chem saya.tp paling rapat ngn cikgu engku la.dy xlama ngn saya.sbb lepas tu dy kna follow pak hassan,hubby dy ke pengkalan hulu.aduhh~sumpah menangis ouh masa dy nk pindah tu.ada farewell kt umh dy...dy sempat peluk saya and pesan...
GUDLUCK LISA..CIKGU YAKIN,ANAK CIKGU YG SORANG NEH BOLEHHH BUAT~~*t_t*
thanks teech,at last saya dah buktikan kt cikgu..saya boleh dapt chemsitry A1 spm! mmg saya try call dy hari result kuar,tp xdpt.so saya mesej jela.tp cikgu tetap reply...: TERIMA KASIH LISA.CIKGU BANGGA DENGAN KAMU.



cikgu kamal:
haha..kitorng pnggil dy cikgu hot!!!!hahaha..nama penuh cikgu kamal is KAMAL HARMOZA BIN KAMAL ARIFF !dewa hot fizik la cikgu kamal.hahaha..ngajar saya fizik time f5.heeeee....word dy yg pemes...bla..bla...K?dy pny "k" tu yg mahal..haha! time lecture dy..saya dah duduk meja depan skalik...tido tayah cte la..tp cikgu kamal neh boleh buat releks jer..haha!sempoi hbes....style dy mmg cool jer...;p


cikgu rosmawati :
cikgu rosma nie mak kedua saya!hahaha....baeknyer dy..selalu bg saya coklat..hadiah ujian selaras,pre-trial yg saya score.penah skali tu dy hadiahkan saya kek coklat sebijik sbb saya score subjek sejarah untuk final sem 3!no doubt,mmg saya minat sejarah!!kenangan ngn cikgu rosma yg saya xleh lupa....huk3*music :drum beating*..time trial mrsm. bygkan cikgu sanggup dtg asrama ngn cikgu zuraini kejut saya kt bilik,gila x,saya tertidur ptg tu kt bilik n terlewat masuk dewan almost stgh jam untuk sejarah paper 2!berlarian separuh mati la berlari ke dewan exam.dah la jauh dr asrama....ini betul2 gile babeng la saya brani mati cari pasal ngn hari exam!hak3...lepas tu saya xbrani tidur dh kalau ada paper petang....cikgu rosma pnya la risau,tkut saya xscore subjek dy...hak2..sbb tu hbes ja paper 2 sejarah.terus dy mark paper saya dlu!alhamdulillah nseb baek!mamai2 jawab pon dapat...90 hehe!

cikgu hasrul:
hehe...cikgu hasrul ialah ckgu sejarah time saya form 4.time kasih byk,sbb dy saya boleh jatuh hati kt subjek sejarah.ini la ckgu yg paling banyak simpan masalah saya. hehe...semua masalah skandal saya banyak ngadu kt dy. sedaya upaya tolong mengkaverlinekan skandal saya kt mktb dlu.hahaha!dy la juga orng pertama yang tahu skandal saya tu putus.banyak nasihat dy.ingat lg ayat dy :SAYA INGAT KAMU NGN DY BOLEH LA KEKAL SAMPAI KE JINJANG PELAMIN..hahahaha!!!!jodoh kitorng xpnjang la cikgu....saya dlu jadi tutor untuk anak2 homeroom dy,ajarkan subjek sains n math.well,sgt best la!saya sayang cikgu taw!


ustaz fahmie:
ustaz fahmie ngajar saya time form 5.time tu dy bru pindah dr mrsm langkawi. sempoi, rasanya sume kelas ustaz fahmie yg bhgian PAFA tu semua dy bg lulus jek!tayah buat ujian pon..hahaha!cuma hafazan kena la wat...ayat ustaz yg femes:

pelajar : ustaz kalau jawab mcm nie boleh x?? <----tgh bincang soalan exam trial negeri
ustaz : boleh,boleh..................TP XDPT MRKAH LA!

hahahahaha..ustaz suka buat ayat suspen.pastu ckp laju2.pastu jadi ketua warden time ktorng f5 jgk. ustaz fahmie penah menangis ouh time dak2 pompuan senior year buat hal. saya pon xterlepas menangis sebab rasa bersalah. sungguhpun ldp, tp saya buat onar gak..time mlm tu,ustaz suh sume dak pompuan f5 tunggu kt surau pas semayang..then dy ckp,dy kecewa ngn sikap kitorng. sapa xsentap weyh. smpai bg warden menangis...adeyhhhh~






intan ngn cikgu rahimy *aii...anak murid lawan cikgu nmpak....??*

pic kat bwh neh ada cikgu yus,cikgu zahir,cikgu azaidi n cikgu faisal...


sayang suma cikgu~!!!!!bila agaknya saya nk jumpa lg ngn cikgu2 suma???-----> sijil spm 2008 dah kuar,nk g amik bila la ntah??mcm xsempat ja nk pegi..kalau la saya boley drive,dah lama dh p sendiri!nanti bila dah fly...lagi la susah..timaseh cikgu.sebab byk ajar saya jadi ORANG.


teringat kata2 ms amy,my ex est teacher :

A STUDENT WILL ALWAYS LOOK LIKE A BABY TO HER/HIS TEACHER..NO MATTER WHAT,NO MATTER TIMES AND YEARS HAD CHANGED. (T_T)........

MRSM KUBANG PASU...
KEUNGGULAN PERIBADI..KECEMERLANGAN PRESTASI!


10 comments:

  1. wah lisa..
    sume cikgu2 ko mantap ek..
    patut la hasilnye pun mantap..
    tahniah lisa

    ReplyDelete
  2. rindu kp..wwwwuuuuuaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. dayang>>>hahaha....mekaseh!siyes..cikgu cmnie mmg terbaek dr ladang ah!;p

    salwa>>>tulaaaaaaaaaaaaaa...............rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...nanges2

    ReplyDelete
  4. mana blh cerita pasal ustaz fahmi nangis. tu spposed to be secret! aku admit, surely ada budak laki tau, but like, keep it secret laa :)sbb mostly punca aku. HAHA

    shak

    ReplyDelete
  5. haha....xder purpose pon nk revealkan secret or watsoever...its just...teringat..haha..memories.well...bad+ good..all blended nicely laa

    ReplyDelete
  6. orait,by the time aku cuti sem nnti,aku nk gi mktbbbbbbb..rinduuu weyyy

    ReplyDelete
  7. eh ni bukan post lama ke? recycle eh? HAHA
    happy teacher's day, lisa kamal <3

    ReplyDelete
  8. mn cta sai ust manzur??
    wuwuwuwu~~

    ReplyDelete
  9. shak,post lama lah..but kinda related thats why copy jer link..hehe

    ustaz manzur??sbb dy xngajar la..huu~
    tp generally pasal ustaz da cerita kt part 1 n last part this post..kan...?

    ReplyDelete
  10. salam,
    seronok dapat tengok wajah2 cikgu saye kat MRSM langkawi dulu. Cikgu rahimi, cikgu yus, ust fahmie, cikgu azie. rindu!!

    cikgu rahimi, saya sekarang belajar fizik. kalau dulu cita-cita saya adalah physician, tp skang cita2 sye adalah physicist!

    Semoga cikgu2 bahagia dunia akhirat. ameen. ;)

    regards,
    Ahya SPM03

    ReplyDelete

 
Images by Freepik