Pages

Thursday, April 1, 2010

it has been a year.

it has been a year.
MARA INTERVIEW.
hahaha....dari situlah hidup saya berubah sehinggalah saya tersadai di KMS nie buat seketika...
*seketika tu xjugak la...almost two years kot...huhu*

well teringat zaman dlu kala.
lepas isi borang sana sini....well,paling mengharap is mara scholarship la kann...
ntah,scholar laen xteringin pon nk mintak,saya cukup confident time tuh...nama saya akan dipanggil pegi interview mara *wahh...ayat nk masuk lif tekan butang lif sendiri jek...kah3~!! <----peribahasa baru*

saya ingat lagi time tu....
saya kna g interview kt ibu pejabat mara kt KL tu 17hb april 2009.
haha...masa tu pnya lah excited menjerit dapat panggilan interview..!
smpai xsedar orang kt cyber cafe tu dah pandang semacam...hahaa *kejadah budak nie jerit2??*
time tu jugak terus tepon ayah....n bgtau kt mak kata nti nk kna p KL nih!
ADA INTERVIEW KAT SANA....YEAY~!!!

so masa tu jgaklah sibuk menelepon sana sini...rakan2 seangkatan yg dpt interview mara.
1st batch KP ramai gak yg dpt g interview....more than 10 orang yg dpt.
semua untuk kursus medic dan engineering.xterkecuali..saya wakil tunggal dr KP yg pegi interview atas tiket pergigian~!

hehe...so dipendekkan cerita...
saya pon get ready la ngn resume..sijil pon susun elok2 dlm clear holder..
alaa standard orang nk g interview la kan...
kna buat essay lagi..amik ujian psikologi *YG MCM BANGANG*
pastu sibuk la contact mengontact budak2 batch yg g interview jgk..
nk main tukar2 essay..yelah,cam sedeh gak xder senior nk guide....since kitorng 1st batch.
so menumpang kasihlahhhh kt senior orang...

saya terjumpa satu blog. SHAH KANG. tips ker,or pape jelah pasal interview n IB.. sedare nie lah yg banyak guide saya... mmg baek gler la! sesape nk tips interview...boleh g kt blog dy...just klik kt sini. ada banyak post pasal interview tips..tgk la yg mana korang rasa suka....

saya decide nk pkai baju hari graduasi saya masa kt mrsm dlu.
hopefully,macam mana gilang gemilangnya saya pkai baju tu masa hari graduasi, mcm tu la saya harapkan allah permudahkan urusan saya nti time interview tu.....

sehari sebelum interview.saya sempat kenal sorang candidates ni thru ym.dy pon dpt interview mcm saya jugak.course yang sama,dentistry jugak. nama dy wan muhammad najib. student sbpi selandar,melaka. he got my emel thru a dentist blog yg saya selalu visit. so kinda dah kenal n ada kawan untuk temuduga hari yang sama.cuma bezanya,saya lambat sejam dari najib.

since interview day 17hb, 16hb saya ke KL. stay umah pak lang kat sana. then the next morning, dy yg drive saya ke sana. sumpah pagi tu,saya x lalu nk sarapan. mak saya dah gelak2...hadoyy~~ nerves taktau nk cakap laaa....

so sesampainya kt sana...n apa experience interview..saya akan cerita dalam post seterusnya nanti...bye~!

*alasan sakit tgn nk menaip*


2 comments:

  1. tu sebab saya dah pesan kat kamu awal2 supaya jgn terkejut!hahaha!

    ReplyDelete

 
Images by Freepik